Італійський регіон Венето послабив карантинні обмеження: які саме

 

Північний італійський регіон Венето знімає деякі обмеження, запроваджені для стримування пандемії коронавірусу.

Відповідний указ підписав губернатор провінції в понеділок, 13 квітня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Corriere Della Sera.

Губернатор Лука Дзайя назвав послаблення обмежень “м’яким блокуванням”, підкресливши, що надзвичайна ситуація ще не закінчилась.

Дзайя знову дозволив працювати ринкам просто неба із дотримання заходів гігієни та дистанціювання. Водночас супермаркети залишатимуться закритими у неділю і свята.

Усі, хто виходять з дому, повинні носити маски і рукавички. Людям з температурою вище 37,5 заборонено виходити з дому.

Також губернатор зняв обмеження на рухову активність у радіусі 200 метрів біля будинку, назвавши це “знаком великої довіри”.

Він додав, що це не означає дозвіл рухатися “за чотири-п’ять кілометрів від дому”.

“Будь-які фізичні навантаження потрібно виконувати індивідуально”, – підкреслив він.

Венето хвалять за ефективну боротьбу з вірусом: у регіоні проведено більшу кількість тестів, ніж в середньому по країні.

Це четвертий найбільш постраждалий за кількістю інфекцій регіон (тут зафіксовано 9% всіх інфекцій), але тільки 4% смертей – 779 станом на сьогодні.

Читайте також:
В Італії – вперше за останні тижні менше 500 загиблих від С-19 за добу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна