Брюссель: бунт і 45 затриманих після загибелі юнака, який тікав від контролю поліції

 

Бельгійська поліція затримала 45 осіб за результатами безладів у ніч проти неділі, 12 квітня, в Брюсселі, у районі Андерлехт.

Заворушення спалахнули після того, як при спробі втечі загинув молодик на ім’я Аділ, який намагався уникнути перевірки особи в умовах карантину, повідомляє видання The Brussels Times.

Заворушення виникли, головним чином, навколо станцій метро Clemenceau та Place du Consei.

19-річний юнак на скутері був зупинений поліцією для контролю, а загинув під час зіткнення з іншою поліцейською машиною, коли намагався втекти на своєму мопеді по зустрічній смузі руху.

Прокуратура Брюсселя почала розслідування цього випадку.

Незважаючи на обмежувальні заходи, пов’язані зі спалахом коронавірусу, після смерті Аділа на вулицю вийшла велика кількість молоді. У відповідь була збільшена присутність поліції на місці події. Люди почали кидати в поліцію каміння, правоохоронці відповіли застосуванням кийків та водометів. Під час безладів кілька поліцейських машин були підпалені.

На одному з відео, які поширені в соцмережах, помітили, як чоловік у масці робить кілька пострілів у повітря зі зброї, викраденої зі знищеного поліцейського авто.

Родина загиблого Аділа (імовірно, мусульманина) закликала молодь до спокою.

Станом на ранок Великодньої неділі ситуація заспокоїлася. В Андерлехті зберігається посилена присутність поліції.

Читайте також:
“Координатор масових заворушень”: ДБР відкрило провадження на Парубія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна