Великдень і Вербна неділя на ТБ: богослужіння у програмі Суспільного

 

У неділю, 12 квітня, християни західного обряду відзначатимуть Воскресіння Христове, а православні та греко-католики — Вербну неділю.

Суспільне телебачення України в умовах карантину транслюватиме богослужіння різних конфесій, щоб віряни долучалися до спільної молитви безпечно — перебуваючи вдома. Про це повідомила пресслужба суспільного мовника.

Канали мережі Суспільного покажуть традиційну Хресну дорогу Папи Франциска та римо-католицьку Великодню Службу Божу на площі Святого Петра в Римі з посланням від Святішого Отця «Urbi et Orbi», а регіональні філії в Житомирі та Запоріжжі організують трансляції наживо за допомогою пересувних телевізійних станцій із місцевих храмів.

У неділю регіональні телеканали Суспільного транслюватимуть:

  • о 10:00 — Божественна літургія у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Православної церкви України з нагоди свята Входу Господнього в Єрусалим;
  • о 12:00 — Великодня Служба Божа та Апостольське благословення для Риму й усього світу (Urbi et Orbi) Святішого Отця Франциска з площі Святого Петра в Римі.

Богослужіння супроводжуватиме синхронний переклад українською, а також мовою жестів.

UA: ЖИТОМИР цього дня транслюватиме наживо: о 9:00 — богослужіння зі Свято-Михайлівського кафедрального собору Православної церкви України з нагоди свята Входу Господнього в Єрусалим;  о 10:30 — Свята Меса з Семінарійського костелу Святого Йоана з Дуклі Римо-католицької церкви.

Крім того, команда Суспільного щотижня показує в ефірі п’ятничне богослужіння й проповіді мусульман та недільні літургії православних християн і греко-католиків.

Читайте також:
Без верби, великодніх кошиків і гробків: Синод ПЦУ оголосив правила свят у час карантину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна