Російські нафтові танкери забруднили Чорне та Азовське моря: прокуратура відкрила справу

 

Біля узбережжя тимчасово окупованого Криму, через перевантаження танкерами, які належать Російській Федерації, нафтопродуктів та інших паливо-мастильних вантажів, допущено забруднення акваторії Чорного й Азовського морів.

Про це в четвер, 9 квітня, інформує прокуратура Автономної Республіки Крим.

Зазначається, що біля узбережжя тимчасово окупованого Криму, внаслідок перевантаження танкерами, які належать РФ, нафтопродуктів та інших паливо-мастильних вантажів, допущено забруднення акваторії Чорного й Азовського морів.

Уточнюється, що забруднення зафіксовані у нейтральних водах Чорного моря на південь від Керченської протоки та ще у трьох місцях, загальною площею понад 24 км².

“Прокуратура та поліція автономії зафіксували черговий факт порушення державою-окупантом екологічних норм в Криму. Прокуратура автономії розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 243 КК України (забруднення моря)”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що раніше, прокуратура та поліція АРК зареєстрували кримінальне провадження після того, як дамбу Нижньо-Чурбашського водосховища у Керчі, почали використовувати для незаконного видобутку піску, як наслідок, бруд від його промивання та видобування потрапляє на міський пляж.

У той же час, токсичні речовини потрапляють до Чорного моря, створюючи загрозу для здоров’я населення та природного середовища, зазначили у відомстві.

Як інформувала “Новинарня“, окупанти видобувають газ із Одеського родовища під прикриттям ракетного катера.

Читайте також:
Росія краде український пісок в морі біля Джарилгача

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна