Окупанти видобувають газ із Одеського родовища під прикриттям ракетного катера, – ДПСУ

 

Українські прикордонники виявили у районах газових родовищ у виключній морській економічній зоні України самопідйомні бурові установки “Україна”, перейменовані окупантами на “Крим-1 ” і “Тавриду” з російськими прапорами та патрулем ракетного катера ЧФ РФ.

Про це в четвер, 26 березня, повідомляє пресслужба ДПСУ.

“В Одеському родовищі виявлено та розпізнано самопідйомні плавучі бурові установки (СПБУ) “Україна”, перейменовані окупаційною владою анексованого Криму на “Крим-1”, та СПБУ “Таврида”. На обох бурових установках наявні ознаки продовження промислової діяльності, підняті прапори країни-агресора. Із наближенням до родовища на 5 морських миль (9260 м – ред.) спостережна вахта кораблів Морської охорони розпізнала ракетний катер ЧФ РФ, який патрулював поряд”, – йдеться у повідомленні.

На запит корабля морської охорони про мету перебування військового корабля в українських водах окупанти заявили, що здійснюють “охорону економічної діяльності Росії” та повідомили про обмеження щодо наближення до бурових платформ ближче 1 морської милі (1852 м – ред.).

ДПСУ заявляє, що продовжує фіксацію та збір інформації щодо здійснення незаконної економічної діяльності РФ в українській морській економічній зоні.

“Морська охорона продовжує фіксацію та збір інформації щодо здійснення незаконної економічної діяльності РФ у виключній (морській) економічній зоні України під прикриттям корабельно-катерного складу ЧФ РФ”, – йдеться у повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що матеріали, зібрані Морською охороною Держприкордонслужби в період з 2014 року, вже покладено у доказову базу справи для розгляду третейським судом в Гаазі, яким визнано, що Росія незаконно експропріювала активи НАК “Нафтогаз України” та її дочірніх підприємств.

Як відомо, Одеське родовище розташоване на північно-західному шельфі Чорного моря за 130 км від Одеси і за 150 км від смт Чорноморське.

Читайте також:
Росія краде український пісок в морі біля Джарилгача

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна