Окупанти обстріляли Хутір Вільний: заряд від АГС-17 вибухнув на подвір’ї мирної мешканки

 

У пресцентрі операції Об’єднаних сил заявляють, що збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та обстріляли околиці населеного пункту Хутір Вільний.

Про це речники штабу заявили в четвер, 9 квітня.

Зазначається, що противник застосував міномети калібру 82 мм та автоматичні станкові гранатомети.

“Ворожий заряд від АГС-17 вибухнув на подвір’ї місцевої мешканки. Осколки від гранати пошкодили вікна та покрівлю будинку. На щастя, ніхто не постраждав”, – йдеться в повідомленні.

Оскільки обстріли окупантів несли пряму загрозу життю та здоров’ю мирних мешканців підрозділи Об’єднаних сил відкрили вогонь у відповідь.

“Такі зухвалі та злочинні дії збройних формувань РФ вкотре свідчать про їхню зацікавленість у подальшій ескалації конфлікту на сході України та вчергове підтверджують систематичне ігнорування Мінських домовленостей”, – резюмували в штабі ОС.

як інформувала “Новинарня“, наприкінці вересня 2018 року ЗСУ зайняли околиці Золотого-5 на Луганщині, який називають Хутір Вільний.

Читайте також:
Окупанти обстріляли Мар’їнку, поранена цивільна мешканка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.