На Вінниччині військові Повітряних сил здали кров для хворих і поранених

 

Нещодавно керівництво ККП “Вінницький обласний центр служби крові” закликало громаду міста прийти й здати кров задля порятунку життя і здоров’я хворих, адже від початку введення режиму надзвичайної ситуації в усій Україні критично зменшилася кількість донорів.

Одними з перших на цей заклик відгукнулися військовослужбовці Повітряних сил Вінницького гарнізону, які постійно здають кров на потреби хворих і поранених, повідомляє АрміяInform.

Військові за останній місяць здали вже понад 60 доз крові.

“Донорську кров ми можемо отримати лише одним шляхом – безпосередньо від людини, і сьогодні постала велика проблема із залученням донорів через введені карантинні заходи, зокрема обмеження пересування”, – розповідає директорка ВОЦСК Оксана Банах.

“Зараз маємо критичну нестачу в III групі резус негативний, а також великий дефіцит у І та IV групі резус негативний, IIІ позитивний”, – говорить посадовиця.

У Центрі максимально дотримуються вимог, які діють в Україні, для того, щоб убезпечити донора від зараження COVID-19.

“На вході лікар обов’язково міряє температуру й цікавиться, чи не був потенційний донор нещодавно за кордоном. Потім його скеровують помити руки, обробляють їх дезінфекційним засобом. Видаємо одноразову маску тому, хто її немає. Тобто ми виконуємо всі зобов’язання, передбачені чинним законодавством України”, – наголошує Оксана Банах.

Підполковник Ангеліна Кушнір, начальниця відділу внутрішніх комунікацій та інформаційного супроводу управління МПЗ Командування Повітряних сил – донор із досвідом.

“Вперше стала донором ще років 7-8 тому. Тоді випадково дізналася, що потрібна кров моєї групи чужій дитині. Здавала кров і для поранених у військовому госпіталі в Києві, не вперше відвідую і Вінницький центр служби крові. І цього разу, щойно командир оголосив, що потрібні донори, одразу ж зголосилась. Моя група крові підходить багатьом. Ми ніколи не знаємо, що чекає на нас завтра. І ця допомога може знадобитися нашим рідним, близьким, дітям і навіть нам самим”, – зазначила військова.

Читайте також:
“Наша кров може врятувати чиєсь життя”: НГУ в ООС долучилася до Дня донора

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна