Справи Майдану: ДБР оголосило підозру колишньому слідчому МВС

 

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру керівнику слідчого відділення одного з районних управлінь ГУ Нацполіції України в місті Києві по справі Майдану.

Про це в середу, 8 квітня, повідомляє пресслужба ДБР.

Як зазначається, на момент скоєння злочину чоловік обіймав посаду старшого слідчого одного з відділів районного управління МВС України в Києві.

“Підозрюваний за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення правопорушення здійснив службове підроблення, незаконно затримав і вручив повідомлення про підозру у організації масових заворушень, що призвели до тяжких наслідків, одному з учасників акцій протесту. Згодом подав до одного з районних судів міста Києва клопотання про обрання відносно потерпілого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронець підозрюється у вчиненні злочинів, а саме:

  • незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (ст. 340 Кримінального кодексу України);
  • складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України);
  • перевищені влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України);
  • завідомо незаконному затриманні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу України);
  • притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднаному зі штучним створенням доказів (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

Наразі вирішується питання щодо вручення підозрюваному клопотань про застосування запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Читайте також:
Справи Майдану: суд заочно арештував двох керівників силових відомств

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна