Справи Майдану: суд заочно арештував двох керівників силових відомств

 

Печерський райсуд Києва 4 березня обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою для двох колишніх керівників правоохоронних органів, які втекли з України, де їх підозрюють у причетності до організації злочинів проти учасників протесту в лютому 2014 року.

Про це в п’ятницю, 6 березня, інформує офіс генерального прокурора, який і клопотав про такі заходи.

Зазначається, що колишніх посадовців підозрюють у причетності до організації вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти мітингувальників у лютому 2014 року.

Вони переховуються від слідства та суду за межами України, ймовірно на території РФ, у зв’язку з чим оголошені у розшук.

Рішення суду дозволять прокурорам розпочати процедуру екстрадиції підозрюваних та дадуть можливість застосувати процедури спеціального досудового розслідування і заочного засудження.

Офіс Генпрокурора не називає імен колишніх чиновників. Але, як пише “Українська правда”, йдеться про колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та колишнього голову Служби безпеки України Олександра Якименка, які працювали при четвертому президенті України Вікторі Януковичі.

Читайте також:
Справи Майдану: ДБР оголосило підрозру ексслідчому міліції Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна