“Сидіть вдома, бійтеся, божеволійте” – ви прослухали план комунікації влади і народу”, – Казанжи

 

Зоя Казанжи
журналістка, блогерка, медіа-тренерка, радниця з комунікацій у ECOMM Communication Consulting, громадська діячка, радниця і заступниця голови Одеської ОДА у 2014-2015 рр.

(FB)

“Сидіть вдома і не порушуйте ландшафт своїм вештанням куди б то не було. А щоб вам було зручно сидіти вдома, ви будете звітувати нам про це регулярно. Ми вже все придумали для вас. Ловіть мобільний додаток і стуліть пельки. А то ви ще почнете вимагати вас всіх тестувати.

Сидіть вдома, бо ми знаємо краще, де ваше місце. Ваше місце там, де ви були весь минулий місяць – у стінах ваших квартир. Ви ж точно почали звикати. Он і фоточки постите – їжа смачна, фільми цікаві, ніхто не надокучає. А тестування вам не потрібне. Все одно 80 або більше відсотків із вас перехворіють.

Сидіть вдома, бо лікувати будуть у середньому чи у тяжкому станах.Тестувати не будуть, поки не почнете конати. Потім, якщо пощастить, встигнете до лікарні. Може, вас навіть підключать до апарату ШВЛ. І протестують все-таки. Після смерті.

Сидіть вдома і не рухайтеся. Не виходьте нікуди. Ми самі подбаємо про вас. Готуйте їжу з того, що накупили в гарячці. Витягуйте рулони туалетного паперу з усіх полиць, які ви забили в приступі керованого хаосу. Безкінечно прибирайте квартиру і шийте маски. Не обов‘язково правильні маски. Просто шийте и витирайте пилюку. Ми вас все одно не тестуватимемо. Просто жеріть і мовчіть.

Сидіть вдома, і бійтеся. А щоб ви не розслаблювалися ні на секунду, ми добросовісного підживлюватимемо ваші страхи. Наші телевізори розкажуть вам про розстріли порушників карантину у Філіппінах, про кількатисячні штрафи в євро у Франції, про переповнені крематорії в Італії. Ми вам заб‘ємо голову так, що у вас не виникне жодного запитання до влади. В тому числі, чому вас не тестують і скільки вам ще так сидіти?

Сидіть вдома і плюйте отрутою одне в одного через соцмережі. Розводьте срачі і одне одного. Баньте і проклинайте тих, хто думає хоч на йоту по-іншому. Кидайте одне в одного фейки і відосіки з «авторитетними» думками про те, як ми інтенсивно вимираємо. Бійтеся і забудьте про те, що хтось і колись обіцяв вас тестувати.

Сидіть вдома і посадіть на цеп своїх старих батьків. Ваші старі батьки бачили все, їм не звикати. У них мало шансів вижити в будь-якому випадку. Ми не можемо витрачати ресурси на всіх. То не все одно від чого вони вмруть? Потім, може, протестуємо.

Сидіть вдома і не заважайте працювати найрозумнішим сегментам суспільства – Офісу президента, Верховній Раді президента, Генеральному прокурору президента. Не переймайтеся, якби це було справді небезпечно, вони б точно сиділи вдома. Та і тестів на вас всіх не напасешся.

Сидіть вдома і пильно контролюйте сусідів і друзів. І повідомляйте про порушників карантину. Бо саме через них ви можете вмерти. Вони рознесуть вірус. Вони безконтрольно дихатимуть і мацатимуть руками двері вашого під’їзду. А тестування – то таке, з першого разу може нічого вам не показати.

Сидіть вдома і не цікавтеся нічим. Бережіть вашу нервову систему. ОРДЛО, бюджет, бізнес, безробіття – не забивайте собі голову, краще згадайте техніку вишивання чи в‘язання. Або малюйте. Або лобзиком випалюйте по фанерці. А тести зроблять тим, кому будуть вважати за необхідне. Поки ви з лобзиком і в квартирі, тести вам не потрібні.

Сидіть вдома, бо рятування країни зараз, як ніколи, залежить від вашого сидіння на дивані. Ми вже придумали купу мемів і іншої дурні, яка прекрасно мотивує дурнів. Розсилайте їх одне одному і продовжуйте сидіти на дивані. А що вам дасть тест? Ви ж не при смерті, навіщо вам тести?

Сидіть вдома і перестаньте запитувати, чому маніпулюють з медичною статистикою, чому замість 10 мільйонів анонсованих тестів їх завезли лише 250 тисяч, а зробили лише кілька тисяч. Не вашого розуму діло. Міністри МОЗ і МВС контролюють ситуацію і фобії президента. І мають достатньо тестів для тих, хто потрібний країні.

Сидіть вдома і не запитуйте, чому стан здоров’я куршевельських туристів був у центрі уваги національних медіаресурсів, але мало кого цікавило питання їхньої обсервації і відповідальності за інфікування оточуючих. Це не ваш рівень. Для них знайшлися тести, умови і обнадійливий результат. Ви – не вони. Не порівнюйте.

Сидіть вдома і завжди знайте своє місце. Лякати і доводити вас до божевілля будемо ми – ви ж нас обрали, дали мандат і доступ до всіх ресурсів. Ми сумлінно привели разом з собою всіх дегенератів, яких лише познаходили – від сходу і до заходу, від півночі і до півдня. Ми не знаємо, що ми робимо і що ми маємо робити для вас, тому, на всяк випадок, сидіть вдома. Ми придумали пік на 20-ті числа квітня і саме на цей випадок приберегли тести. Бо ви маєте пересвідчитися, що ми вгадали пік.

Сидіть вдома і не думайте про завтра, про роботу, гроші, бізнеси… Ми контролюємо завтра. Своє. А ваше – то таке. На вас немає тестів. Так що ваше завтра примарне і під питанням.

Сидіть вдома. Бійтеся. Панікуйте. Божеволійте.

В крайньому випадку – йдіть в ломбард. Ми якраз передбачили, що ломбарди вам можуть знадобитися”.

Ви прослухали тезовий план комунікацій влади і народу.

Читайте також:
Це фото – про дискредитацію Нацполіції. Постанову Кабміну треба міняти, – депутатка Василенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна