Степанов: Тяжкі й середньої тяжкості випадки COVID-19 лікуватимуть безкоштовно

 

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що за державні кошти лікуватимуть лише тих пацієнтів з коронавірусною інфекцією, які перебувають у середньому і важкому стані.

Про це очільник МОЗ заявив у ефірі одного з телеканалів, передає “Еспресо” у понеділок, 6 квітня.

“На сьогодні питання лікування, особливо середньої тяжкості і важких хворих – це те, що має виконувати держава. І ми зараз в терміновому порядку це переглядаємо. Переглядаємо пакети надання медичних послуг, медичних гарантій для того, щоб там був виділений COVID-19, щоби ми могли лікувати”, – повідомив Степанов.

Очільник МОЗ також додав, що в цих випадках використовуються “досить дорогі лікарські засоби” і держава буде брати на себе сплату за них.

“Ми насамперед маємо говорити про лікування середньої важкості і важких хворих. Там, де використовуються, зокрема, доволі дорогі лікарські засоби. Держава буде брати це на себе”, – відповів він.

Як інформувала “Новинарня“, станом на ранок понеділка, 6 квітня, в Україні зафіксовано 1319 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте також:
Коронавірус виявили у вісьмох народних депутатів, – Качура

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна