МВФ: економічна криза від COVID-19 гірша за кризу 2008-2009 років

 

Пандемія коронавірусної інфекції Covid-19 створила “ні на що не схожу” економічну кризу.

Про це в понеділок, 6 квітня, заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва під час прес-конференції за підсумками зустрічі з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я.

“Ніколи в історії МВФ світова економіка не опинялася в глухому куті. Це гірше, ніж глобальна фінансова криза 2008-2009 років. Це ні на що не схоже. На моїй пам’яті – це найважчий час в історії людства, величезна загроза для всього світу, й ми всі маємо згуртуватися”, – цитує Георгієву “Інтерфакс-Україна”.

Георгієва зазначила, що МВФ спільно зі Світовим банком та іншими міжнародними фінансовими інститутами працює над заходами, які дали б змогу обмежити економічну шкоду від пандемії.

“У нашому розпорядженні є $1 трлн, і ми маємо намір використовувати з цих коштів стільки, скільки знадобиться “, – сказала вона.

За словами Георгієвої, понад 90 країн уже звернулися по допомогу до фонду.

Вона зазначила також, що відтік коштів інвесторів з emerging markets (ринків, які розвиваються – Н.) становить уже майже $90 млрд.

“Найбільший ризик, який ми бачимо, – це хвиля банкрутств і скорочень робочих місць, які ускладнять відновлення економіки”, – сказала Георгієва.

Як інформувала “Новинарня“, Трамп сподівається на активізацію економіки США до Великодня.

Читайте також:
Для протидії економічним наслідкам коронавірусу в Польщі вводять план “Антикризовий щит”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна