В Умані від коронавірусу помер хасид зі США

 

В Умані помер громадянин США, хасид, у якого діагностували COVID-2019.

Про це повідомив голова Черкаської ОДА Роман Боднар на своїй сторінці у фейсбуці

“У померлого в Умані хасида діагностували COVID-2019”, – зазначив він.

Як розповів Боднар, 47-річний громадянин США прибув в Україну з Лондона 11 березня, з дружиною та шістьма дітьми. У всіх них відібрали зразки для дослідження на коронавірус.

Станом на 3 квітня було встановлено 50 осіб, які контактували з померлим. Зараз вони перебувають у самоізоляції, повідомив голова ОДА.

За його словами, американець “мав важку супутню патологію” й “попри намагання лікарів надати медичну допомогу, не підпускав фахівців та не виконував рекомендації”.

Голова ОДА додав, що в Умані посилено заходи безпеки, зокрема патрулювання.

Як відомо, в Умані похований духовний лідер послідовників брацлавського хасидизму – цадик Нахман. Євреї, які належать до цієї течії, вважають своїм обов’язком бодай раз у житті побувати на його могилі. Найбільш масово хасиди їдуть до Умані восени, на святкування іудейського Нового року Рош га-Шана.

Читайте також:
Від коронавірусу помер ексзаступник голови Київської ОДА Олег Міщенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна