На Одещині випробовували комплекс крилатих ракет “Нептун”

 

На півдні Одеської області на полігоні “Алібей” відбулися чергові випробування комплексу крилатих ракет наземного базування “Нептун”.

Про це в п’ятницю, 3 квітня, повідомили в пресслужбі Ради національної безпеки та оборони.

“Під час стрільб комплексу крилатих ракет наземного базування «Нептун» було здійснено перевірку тактико-технічних характеристик, зокрема, дальність та точність ураження морських цілей. Надводні мішені були уражені на заданій дальності”, – йдеться у повідомленні.

В РНБО наголошують, що вітчизняний оборонно-промисловий комплекс здатний у найкоротший строк розробляти складні зразки озброєння та військової техніки для забезпечення Збройних сил України.

Виробництво зазначених ракет буде здійснюватися в Україні за замкненим циклом.

Комплекс крилатих ракет “Нептун” — розробка конструкторів державного підприємства “Державне Київське конструкторське бюро “Луч” у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України.

Рада національної безпеки і оборони України визначила завдання щодо розроблення, серійного виробництва новітніх зразків ракетної техніки, зокрема забезпечення комплексами крилатих ракет Збройних Сил України для підвищення їх бойового потенціалу на морському напрямку в акваторіях Чорного та Азовського морів.

Читайте також:
МОУ хоче закупити новітні ракетні системи “Нептун”

Морпіхи перші отримають комплекси “Нептун”, буде створено ракетний полк, – Содоль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна