Елладська церква перенесла Великоднє богослужіння на кінець травня

 

Великодню Літургію за участю вірян Елладської церкви відправлять на ніч з 26 на 27 травня.

Таке рішення щодо святкування Великодня ухвалив Постійний Священний Синод Елладської Церкви, який провели позачергово 1 квітня в режимі телеконференції.

Це пов’язано з безпрецедентними карантинними заходами, запровадженими урядом Греції через загрозу пандемії коронавірусу.

Синодали закликали віруючих залишатися вдома до 11 квітня, з жалем визнавши, що тимчасова відмова від Причастя на цей період – безпрецедентна ситуація.

При цьому позиція Церкви про те, що через Євхаристію вірусна хвороба розповсюджуватись не може, залишається незмінною.

Синод заради збереження духу синодальної єдності заборонив будь-кому – від єпископів до дияконів – давати будь-які коментарі в ЗМІ, окрім митрополита Навпактського та Святовласієвського Єрофея.

“27 травня – свято Віддання Пасхи, тобто завершення 40-денного періоду Великодніх святкувань. За традицією служба в цей день і так звершується за тим самим чином, що і на Великдень, у перший день Пасхи. Рішення Синоду лише додає, що ця служба буде відправлена вночі – як і на Великдень”, – коментує рішення Синоду архієрей Православної церкви України, архієпископ Чернігівський і Ніжинський, речник Священного Синоду Євстратій Зоря.

Елладська православна церква – православна автокефальна помісна церква у Греції. Складова ширшої Грецької православної церкви. Має статус державної церкви Греції. Нараховує близько 200 монастирів. Об’єднує близько 8 млн православних із 9,6 млн населення Греції.

Читайте також:
Елладська церква надіслала ПЦУ офіційний лист про визнання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна