Елладська церква надіслала ПЦУ офіційний лист про визнання

 

Предстоятель Елладської церкви, архієпископ Ієронім надіслав митрополиту Київському Епіфанію лист, в якому офіційно підтверджується визнання Православної церкви України.

Про це у вівторок, 29 жовтня, повідомляє пресслужба ПЦУ.

У листі зазначається, що тепер що між двома церквами немає жодних перепон для евхаристійного спілкування.

“Підносимо молитви всім серцем з нашої Святійшої Апостольської Елладської Церкви, посилаючи Вашому Блаженству цілунок братньої любові та простягаючи руку Церковного Спілкування”, – мовиться у листі.

В так званій УПЦ Московського патріархату вже відреагували на лист архієпископа Ієроніма, назвавши визнання ПЦУ “ножем в спину”.

Як писала “Новинарня“, Елладська церква стала першою з православних церков, яка цілком визнала незалежну Православну церкву України: 12 жовтня архієрейський собор ЕПЦ підтримав позицію архієпископа Афінського Ієроніма та Священного синоду ЕПЦ щодо канонічності ПЦУ, озвучену 28 серпня.

Водночас РПЦ оголосила санкції проти Грецької церкви за визнання ПЦУ.

Читайте також:
Митрополит Епіфаній у США отримав премію за захист релігійних свобод і прав людини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна