СБУ викрила урядовця на “зливі” таємних документів Міноборони

 

Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність високопосадовця одного із міністерств України, який незаконно передавав таємні документи.

Про це в четвер, 2 квітня, повідомляє пресцентр СБУ.

“У межах кримінального провадження правоохоронці встановили, що високопосадовець, державний службовець категорії “А”, скопіював та переслав електронною поштою, поки що невстановленим особам, таємний документ. Він стосується комплексу заходів Міністерства оборони України, прикордонних, правоохоронних та інших органів державної влади щодо захисту національних інтересів на Півдні та Сході України, у Чорному та Азовському морях і Керченській протоці“, – йдеться у повідомленні.

У робочому кабінеті та за місцем проживання держслужбовця правоохоронці провели слідчі дії, вилучили мобільний телефон і електронний планшет, в яких виявлено переправлений таємний документ та інші службові документи з грифом “Для службового користування”.

У СБУ наголошують, що своїми діями чиновник завдав шкоди суверенітету, територіальній цілісності, обороноздатності та державній безпеці України.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно суд арештував ексміністра Леоніда Кожару та призначив 14 млн застави.

Читайте також:
СБУ впіймала російського агента, який хотів улаштуватися до бойової бригади ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.