СБУ знайшла бойовика, який замінував шість мостів на Донбасі

 

У Службі безпеки України заявляють, що викрили учасника незаконних збройних формувань, який в 2014 році брав участь у мінуванні шести мостів на Донбасі, згодом підірваних терористами.

Про це в четвер, 2 квітня, повідомляє пресцентр СБУ.

Досудове слідство встановило, що мешканець Костянтинівки на Донеччині у 2014 році добровільно приєднався до одного з підрозділів бандформування “Призрак” та протягом літа зі зброєю в руках чинив опір українським військовослужбовцям.

“Він брав участь у мінуванні чотирьох мостів у Лисичанську на Луганщині та двох мостів на Донеччині, згодом підірваних терористами. Під час звільнення силами АТО Донбасу він повернувся до Костянтинівки до родини та працював на низькокваліфікованих роботах”, – йдеться у повідомленні речників української спецслужби.

Тепер чоловіка затримали. Відкрите кримінальне провадження.

У СБ заявляють, що “мінер” співпрацює зі слідством та надає покази щодо діяльності терористичної організації, а також причетності РФ до окупації окремих районів Донецької і Луганської областей.

“Колишній бойовик, зокрема, повідомив про облаштування бойовиками у 2014 році схрону з військовими засобами ураження. Зі схованки, яка знаходилась у полі поблизу селища Біла Гора Попаснянського району, правоохоронці вилучили автомат АК-74 калібру 5,45 мм, вивезений з тимчасово анексованого Криму, майже 200 набоїв, гранати Ф-1 та РГ-42″, – стверджують у СБУ.

Наразі фігуранту провадження оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Читайте також:
СБУ впіймала російського агента, який хотів улаштуватися до бойової бригади ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна