У китайському місті Шеньчжень заборонять їсти котів і собак

 

Шеньчжень стане першим китайським містом, де офіційно заборонять продаж та споживання собачого та котячого м’яса.

Рішення почне діяти 1 травня 2020 року, пише ВВС.

Цей крок влада міста ухвалила в рамках боротьби з торгівлею дикими тваринами – саме через неї, не виключено, коронавірус передався від тварин до людини.

За підрахунками організації Humane Society International, в Азії з метою споживання м’яса щороку вбивають 30 мільйонів собак, зокрема в Китаї – близько 10 мільйонів.

Попри це, практика поїдання собачого м’яса у КНР не настільки поширена, як вважають: дослідження свідчать, що більшість китайців ніколи його не куштувала і не має такого бажання.

“Собаки та коти встановили з людьми набагато ближчий зв’язок і стосунки, ніж інші тварини, і заборона споживання котячого та собачого м’яса є загальноприйнятою практикою в розвинених країнах – так само, як у Гонконгу та на Тайвані“, – йдеться в заяві місцевої влади.

У зверненні зазначено, що “ця заборона також відповідає духу людської цивілізації”.

Рішення влади Шеньчженя підтримали зоозахисні організації.

“Це може стати переломним моментом у боротьбі за припинення цієї жорстокої торгівлі, яка вбиває приблизно 10 мільйонів собак і 4 мільйони котів у Китаї щороку”, – каже доктор Пітер Лі з Humane Society International.

Читайте також:
Європарламент ухвалив резолюцію проти нелегального продажу котів і собак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна