Європарламент ухвалив резолюцію проти нелегального продажу котів і собак

 

У Європарламенті закликали створити загальноєвропейську систему захисту домашніх котів і собак, щоб унеможливити їх нелегальний і безконтрольний продаж.

Як передає “Новинарня” у середу, 12 лютого, з посиланням на “Укрінформ”, відповідну незаконодавчу резолюцію підтримали 607 депутатів ЄП, троє були проти та 19 утрималися.

“Задля захисту добробуту тварин на рівні власників домашніх улюбленців, а також у системі охорони здоров’я, депутати Європарламенту закликали до створення плану дій на рівні ЄС, щоб припинити нелегальний продаж таких тварин”, – заявили у законодавчому органі Євросоюзу.

Зокрема, європарламентарії закликали до створення у ЄС системи обов’язкової реєстрації котів і собак; посилення санкцій за насильство та неналежне поводження із домашніми тваринами; а також заохочення людей до прийняття у дім, а не купівлі тварин.

Як заявили у Європарламенті, за наявними оцінками, щомісяця в ЄС продається 46 тисяч собак. Більшість із них не мають належної реєстрації.

Читайте також:
Коти й собаки в окопах: кому “антидепресант”, кому проблема

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна