Українські далекобійники застрягли на турецькому кордоні

 

Майже сотня українських далекобійників застрягли в Болгарії на кордоні з Туреччиною, яка 21 березня закрила свої кордони. Дипломати передали їм гуманітарний вантаж.

Про це у вівторок, 31 березня, повідомляє Посольство України в Болгарії.

“Співробітники Посольства України в Софії передали гуманітарний вантаж українським водіям, які перебувають на вимушеному карантині через закриття Туреччиною своїх кордонів”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для вирішення проблемних питань Посольство контактує з мерією міста Хасково, регіональною поліцією та Посольством України в Туреччині.

Пресслужба МЗС у коментарі “24 каналу” повідомила, що на болгарсько-турецькому кордоні перебуває 55 вантажних авто та на грузинсько-турецькому кордоні – 10 вантажівок з українськими водіями.

“МЗС України разом із причетними компетентними органами вживає усіх заходів для вирішення питання пропуску українських вантажівок. Зокрема, про це йшлося у ході телефонної розмови міністрів закордонних справ України та Турецької Республіки 27 березня. Наші консули надають українським перевізникам максимальну допомогу і сприяння”, – зазначили у відомстві.

Далекобійники скаржаться, що вже 10 діб змушені жити у кабінах автомобілів.

Тим часом на Буковині поблизу контрольно-пропускного пункту “Порубне” далекобійники вийшли на мирну акцію протесту, передає “5 канал”.

Серед заблокованих водіїв – 90 мешканців Чернівецької області. Людей тримають на території покинутого аеродрому і нікуди не випускають.

“Ми комунікуємо з водіями та урядом, аби максимально доносити про все, що відбувається на території Болгарії та України, про дії, котрі розпочались з учорашнього дня. Завтра о 12 год уряд засідає для оперативного прийняття рішення щодо цієї ситуації”, – повідомила радниця голови Чернівецької ОДА Наталя Райлян.

Читайте також:
Із 28 березня Україна закриває кордони, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна