На Луганщині боєць ООС підірвався на російській міні

 

У вівторок, 31 березня, біля с. Катеринівка на Луганщині український військовослужбовець підірвався на міні, яка належить до переліку заборонених Женевськими конвенціями.

Про це повідомили у пресцентрі штабу ООС у фейсбуці.

“Сьогодні, 31 березня в районі населеного пункту Катеринівка, що на Луганщині, під час виконання бойових завдань один український військовослужбовець отримав травму внаслідок підриву на протипіхотній міні. Воїну надали належну медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я тяжкий“, – йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, міна була російського виробництва і належить до боєприпасів, які заборонені Женевськими конвенціями.

Застосування таких боєприпасів вкотре підтверджує, що російські окупанти відверто нехтують вимоги Міжнародного гуманітарного права при веденні бойових дій.

Як інформувала “Новинарня“, під Донецьком від кулі снайпера загинув Володимир Мовчанюк із Вінниччини.

Читайте також:
На окупованій Луганщині подружжя підірвалося на мінах, – ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна