Прокуратура скерувала до суду справу щодо посадовця МОУ за розкрадання коштів на житло для ЗСУ

 

Кримінальне провадження щодо посадовця Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ за розкрадання понад 600 тисяч грн передали в суд.

Про це в понеділок, 30 березня, повідомили у пресслужбі військової прокуратури Центрального регіону України.

Зазначається, що слідчими Центрального апарату Державного бюро розслідувань закінчено досудове розслідування щодо колишнього виконуючого обов’язки директора державного підприємства зі сфери управління Міністерства оборони України, який на даний час обіймає посаду заступника начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ.

“Беззаперечними доказами, зібраними військовими прокурорами, встановлено, що вказана службова особа, користуючись своїм службовим становищем, заволоділа, під виглядом отримання безпроцентної фінансової позики від приватного підприємства, грошовими коштами в сумі 482 тис. грн., які були виділені Міністерством оборони України та передбачалися для будівництва житла, оскільки очолюване ним ДП виступало генеральним підрядником із будівництва житлового будинку для військовослужбовців в одному з обласних центрів”, – йдеться у повідомленні.

В прокуратурі додали, що обвинувачений привласнив закуплені за гроші державного підприємства та отримані ним у постачальників товарно-матеріальні цінності на суму понад 130 тис. грн.

27 лютого 2020 року фігуранту повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

30 березня 2020 справу щодо вказаного посадовця МОУ скеровано до суду.

Читайте також:
Розкрадання під час будівництва Широкого Лану: ДБР підготувало підозру чиновнику Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна