За день кількість хворих на COVID-19 зросла на 57, у МОЗ назвали кількість лікарень для “корони”

 

Станом на 22:00 неділі, 29 березня, в Україні було зафіксовано 475 лабораторно підтверджених ПЛР-дослідженням випадків COVID-19.

Померло від нового коронавірусу вже 10 людей, при цьому шестеро одужали, повідомляє МОЗ.

У відомстві також повідомили, що по всій території України визначено 240 медичних закладів для госпіталізації пацієнтів із COVID-19, стан яких погіршується.

“Відповідні заклади охорони здоров’я відібрані і схвалені очільниками областей, регіональними департаментами охорони здоров’я, рекомендовані НСЗУ спільно з МОЗ. Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів”, – зазначається в повідомленні пресслужби МОЗ.

За даними, які отримала НСЗУ від зазначених медзакладів, усі вони мають необхідне обладнання, щоб надавати допомогу хворим на коронавірус.

Зокрема, у цих 240 закладах передбачено загалом 4189 місць для ізоляції хворих, 67 тисяч ліжко-місць, з них 11 тисяч – інфекційних, 1716 – ліжко-місць у відділеннях інтенсивної терапії.
Кількість апаратів ШВЛ становить 1868 одиниць. В лікарнях працює 5855 лікарів: анестезіологів (2161 лікар), інфекціоністів, терапевтів та педіатрів (3700).

У МОЗ наголосили, що список лікарень буде збільшуватися в разі необхідності.

При цьому пацієнти, які відчувають симптоми коронавірусної інфекції, не можуть звертатися  до цих закладів охорони здоров’я самостійно – це може загрожувати їхньому здоров’ю.

“При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю, а при наявності важких симптомів – температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання – телефонувати “103”, – нагадують у Мінохорониздоров’я.

Як повідомив раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій, Кабінет міністрів ухвалив рішення про обов’язкову обсервацію для тих українців, які повертаються з-за кордону.

Досі всі українці, які поверталися з-за кордону після запровадження в Україні карантинних заходів, підписували згоду на добровільну домашню самоізоляцію. При цьому багато хто з них відмовлявся або порушував умови самоізоляції одразу після повернення.

Як писала “Новинарня“, станом на ранок 29 березня в Україні було зареєстровано 418 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, тобто впродовж дня кількість хворих зросла на 57.

Читайте також:
Від коронавірусу помер ексзаступник голови Київської ОДА Олег Міщенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна