Лазебна: Після індексації підвищення виплат матимуть 7 млн пенсіонерів

 

Із травня 2020 року відбудеться індексація трудових пенсій на 11%, а пенсіонери, яким виповнилося 80 і більше років, отримають щомісячну надбавку до пенсії 500 гривень.

Про це сказала міністерка соціальної політики Марина Лазебна під час брифінгу в понеділок, 23 березня, повідомляє “Укрінформ”.

“Із травня ми проведемо індексацію трудових пенсій на 11%. Після індексації гарантоване підвищення отримають 7 мільйонів пенсіонерів. Також ми встановлюємо доплату до пенсії півтора мільйонам пенсіонерів, яким виповнилося 80 і більше років. Це буде щомісячна надбавка до пенсії у розмірі 500 гривень”, – сказала Лазебна.

Урядовиця розповіла, що з квітня буде здійснено одноразову виплату по 1 тисячі гривень пенсіонерам, у яких пенсія не досягає 5 тисяч гривень.

“Таких пенсіонерів у нас більше 10 мільйонів. Таку ж саму виплату отримають більше 400 тисяч одержувачів соціальної допомоги, які отримують цю допомогу замість пенсії. Також люди, які мають інвалідність з дитинства, діти з інвалідністю і це отримувачі соціальних пенсій”, – додала міністр.

Лазебна наголосила, що “і тисячу гривень, і індексацію пенсій Пенсійний фонд проводить автоматично, тому нікуди і нікому не потрібно звертатися”.

Як інформувала “Новинарня“, раніше у Мінсоцполітики представили стратегію зростання пенсій.

Читайте також:
Пенсіонери під час карантину не втратять субсидію у разі заборгованості, – міністерка соцполітики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна