Питання України зняли з порядку денного наступної Ради ЄС

 

Питання щодо ситуації в Україні зникло з порядку денного засідання Ради Євросоюзу на рівні 27 міністрів закордонних справ, яка має відбутися 23 березня.

Про зміни в плані Ради ЄС йдеться в повідомленні від 20 березня.

Так, замість засідання відбудеться відеоконференція міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, яка розпочнеться 23 березня об 11:00 за Брюсселем.

Глави МЗС обговорять гострі питання міжнародного порядку денного, і зокрема, наслідки нового коронавірусу для ведення закордонних справ з зосередженням уваги на поверненні громадян країн-членів ЄС, які перебувають за межами Євросоюзу, а також геополітичні наслідки пандемії.

Як зазначається, міністри можуть торкнутися питання Лівії і ситуації в Сирії та її впливу на кордони ЄС із Туреччиною.

Водночас про Україну тепер у порядку денному не згадується.

У повідомленні від 16 березня йшлося, що Рада ЄС 23 березня розгляне поточні українські реформи та ситуацію на Донбасі.

На відеоконференції головуватиме віцепрезидент Єврокомісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель. Раніше він мав намір відвідати Україну, і, зокрема, лінію розмежування на Донбасі, але за підсумками телефонної розмови Борреля та міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, яка відбулася 15 березня, високий представник ЄС повідомив, що відкладає свій візит в Україну через коронавірус.

Читайте також:
Велика частина фейків про коронавірус надходить з Росії, – речник ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна