Коронавірус не є причиною смерті 33-річної жінки з Чернівців, – медики

 

Мешканка Чернівецької області, у якої після смерті підтвердили наявність коронавірусу, померла не від нього.

Про це заявила в середу, 18 березня, заступник головного лікаря з лікувальної роботи Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Снігуряк, повідомляє пресслужба ОДА.

За словами Снігуряк, 33-річна жінка мала складну патологію нервової та ендокринної системи, а також ураження легенів, але без легеневої недостатності.

Водночас уже після її смерті надійшли результати аналізів, котрі підтвердили у покійної коронавірус.

“Причина смерті – судомний синдром на тлі набряку головного мозку і, не виключено, крововиливу у головний мозок. Пацієнтку доставили до нашого відділення, бо вона мала трохи підвищену температуру, а її чоловік нещодавно повернувся із Італії. Вважаємо, що коронавірус у цій ситуації є супутньою патологією, до летальних наслідків призвів не він“, – пояснила Ольга Снігуряк.

Як розповіла заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак, чоловік покійної перехворів удома у легкій формі, до медиків не звертався.

У нього взято аналізи на COVID-19. Чоловік почувається добре та перебуває у самоізоляції.

Загалом буковинка, яка померла, контактувала із 5 особами. Серед них є такі, що мають ознаки вірусного захворювання, вони госпіталізовані.

Читайте також:
Поліція розслідує другу смерть від коронавірусу в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна