Байден попередньо обходить Сандерса на праймеріз у США

 

Колишній віцепрезидент США Джо Байден, що замагається за єдину номінацію від “Демократичної партії” на виборах в США з сенатором із Вермонту Берні Сандерсом, за попередніми результатами праймеріз, обходить свого суперника.

Як повідомляє видання The Hill, 17 березня внутрішньопартійні вибори демократів відбулися в трьох штатах – Аризоні, Флориді й Іллінойсі.

Так, за результатами попередніх підрахунків станом на північ за східним часом у США, Джо Байден має близько 60% підтримки в Іллінойсі, 62% у Флориді та трохи більш як 42% в Аризоні. Показники Берні Сандерса в цих штатах є значно нижчими – близько 36%, 28% та 30% відповідно.

Праймеріз для кандидатів від “Демократичної партії” мав відбутися цього вівторка також у штаті Огайо, однак через загрозу коронавірусу місцева влада перенесла його на інший час.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно Джо Байден переміг у шести штатах на праймеріз “Демократичної партії” – Міссісіпі, Міссурі, Мічіган, Північна Дакота, Айдахо та Вашингтон.

У так званий “супервівторок” колишній віцепрезидент США переміг у десяти штатах, включаючи другий за розміром – Техас, проте сенатор Берні Сандерс виграв у найбільшому – Каліфорнії.

Читайте також:
Мільярдер Блумберг вийшов із президентських перегонів у США і підтримав Байдена

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна