В Україні знизили тарифи для 22 теплопостачальних підприємств

 

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила нові тарифи на теплову енергію для 22 ліцензіатів із переліку теплопостачальних підприємств, і вони виявилися на 6,1% нижчими, ніж очікувалося на час попереднього схвалення цих рішень у лютому 2020 року.

Про це у вівторок, 17 березня, повідомляє пресслужба регулятора.

“Сьогодні на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановлено тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та тарифи на послугу з постачання теплової енергії за категоріями споживачів ліцензіатам НКРЕКП”, – йдеться у повідомленні.

Із переліком теплокомуненерго, яким 17 березня затверджено тарифи, можна ознайомитися за посиланням.

У комісії пояснили, що попереднє схвалення тарифів відбулося 21 лютого, а потім проєкти рішень розмістили на вебсайті НКРЕКП для отримання зауважень і пропозицій.

У цей період відбулося зниження цін на природний газ.

Також регулятор відповідно до законодавства за власною ініціативою переглянув для ліцензіатів НКРЕКП витрати на паливо та тарифи на виробництво теплової енергії на ТЕЦ і когенераційних установках.

Тому, як зазначили в комісії, “середньозважені тарифи на теплову енергію для потреб населення у порівнянні зі схваленими 21.02.2020 знизились в середньому на 6,1% і на 11,7% у порівнянні з наявними з 17.01.2020”.

Як інформувала “Новинарня“, в Україні зросли тарифи на холодну воду.

Читайте також:
Уряд провалив роз’яснювальну кампанію щодо платіжок за газ, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна