Окупанти відправили психічно хворого росіянина на передову, щоби спровокувати ОС, – штаб

 

Командування ООС повідомляє, що окупанти знову намагаються спровокувати Збройні сили: цього разу відправили цивільного психічно хворого росіянина на передові позиції ЗСУ, одягнувши його у військовий бушлат.

Про це в понеділок, 16 березня, повідомляє пресцентр операції Об’єднаних сил.

Інцидент стався напередодні, 15 березня.

“На позиції однієї з українських бригад вийшов цивільний чоловік, одягнений у військовий бушлат. Весь час, поки чоловік переміщався між позиціями, зі сторони збройних формувань Російської Федерації за ним спостерігали декілька осіб”, – йдеться у повідомленні пресслужби ОС.

Українські військові затримали чоловіка та передали до Служби безпеки України.

“Після з‘ясування всіх обставин стало відомо, що це громадянин Російської Федерації, який біля місяця тому назад прибув з міста Ростов-на-Дону на тимчасово окуповану територію Донецької області для пошуку роботи. Не знайшовши роботи і не маючи де жити, ця особа декілька разів затримувалась так званими “правоохоронними” органами окупаційної адміністрації. Після останнього попередження зазначений громадянин РФ вирішив перейти на підконтрольну Уряду України територію. Також затриманий зазначив, що має психічні розлади“, – інформують у штабі.

Об’єднані сили наголошують, що, на їхню думку, окупаційний режим вирішив використати психічно хвору людину у злочинних цілях.

“Замість того, щоб надати можливість перетнути КПВВ, чоловіка було доставлено на передові позиції і вдягнуто у старий бушлат, щоб здалеку зробити його схожим на бойовика. Після цього, військовослужбовці окупаційно-терористичних військ просто випхали нещасного з окопів і направили його в бік українських позицій. Розрахунок противника був простий та нелюдяний: спровокувати українських захисників на вогонь, а потім звинуватити підрозділи Об’єднаних сил у навмисному вбивстві цивільної особи – громадянина РФ”, – кажуть речники ОС.

У штабі нагадали, що українські українські підрозділи не застосовують зброю, якщо немає безпосередньої загрози життю та здоров‘ю військовослужбовців.

Читайте також:
Через коронавірус російські найманці тікають з ОРДЛО, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна