Антимонопольний комітет розслідує спекуляції МАУ на поверненні українців перед закриттям кордонів

 

Антимонопольний комітет України починає розслідування підвищення цін на рейси авіакомпанії “МАУ” з Європи в Україну напередодні закриття українських кордонів у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Про це повідомив голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький у не ділю, 15 березня.

“У цій надзвичайній ситуації до Антимонопольного комітету надійшли повідомлення, що найбільший національний авіаперевізник – “Міжнародні авіалінії України” – різко підняв ціни на квитки на останні перед зупинкою авіасполучення дні. Ілюструють звернення такими даними: квиток економ-класу Лондон-Київ на 15 березня коштує 24 тис. грн, при тому напередодні квиток коштував менше 10 тис. грн. АМКУ вивчить ці факти і, в разі встановлення порушень конкурентного законодавства, покарає порушника” – написав Хмельницький у соцмережі.

За його словами, комітет може накласти штраф у розмірі до 10% річного прибутку компанії.

Олексій Хмельницький також закликав громадян, які стали свідками таких дій авіакомпанії “МАУ” та інших авіакомпаній в останні дні, надавати інформацію (а також квитки, чеки оплати, інші документи щодо перельотів) до Київського обласного територіального відділення АМКУ.

Як відомо, Україна з 16 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року вводить тимчасову заборону на в’їзд на територію України іноземних громадян. А з 17 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року будуть закриті пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Відповідно до інформації на сайті “МАУ”, квитки з Парижа до Києва на 15-16 березня коштували від 21,9 тис. грн за місце в економ-класі, з Брюсселя до Києва – від 28,4 тис. грн, із Берліна – від 17 тис. грн тощо.

Про спекулятивні ціни “МАУ” для людей, які повертаються в Україну перед закриттям кордонів, сигналізувала також народна депутатка від “Європейської солідарності” Ірина Геращенко. За її словами, ціна квитка з Парижа піднялася до 30 тис. грн.

Також Геращенко інформує про проблеми, з якими стикнулася при поверненні з відрядження до США інша депутатка від “ЄС”, волонтерка і ветеранка війни Яна Зінкевич.

“Наша Яна Зінкевич дві доби поверталася з США з відрядження. Про відмову авіакомпаній міняти квитки і космічні ціни МАУ – за пару годин в її блозі”, – анонсувала Геращенко.

Читайте також:
Польща закрила кордон з Україною, українці можуть повернутися через три пункти пропуску

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна