Польща закрила кордон з Україною, українці можуть повернутися через три пункти пропуску

 

Починаючи з 00:00 неділі, 15 березня, Польща припинила прикордонний рух на деяких пунктах пропуску з Україною та обмежила його на інших пунктах пропуску “до наступного указу”.

За інформацією українського посольства в РП, ті громадяни України, які планують повернутися додому, зможуть виїхати з Польщі лише через три автомобільні пункти пропуску:

  • Дорогуськ-Ягодин
  • Гребенне-Рава-Руська
  • Корчова-Краківець

До Польщі через вказані пункти пропуску можуть в’їхати лише громадяни цієї країни; іноземці, які перебувають в шлюбі або є дітьми громадян Польщі чи залишаються під постійним піклуванням громадян Польщі; іноземці з картою поляка; особи, які мають дипломатичний ранг та члени їхніх сімей; іноземці, які мають право постійного або тимчасового проживання на території Республіки Польща; іноземці, які мають право працювати на території Польщі на тих же умовах, що і громадяни Польщі, які мають дозвіл на роботу, сезонний дозвіл на роботу, доручення іноземцю про виконання роботи на території Республіки Польща.

Також обмеження на в’їзд не стосується водіїв з іноземним громадянством, що здійснюють вантажні перевезення.

Рух на пунктах Зосін-Устилуг, Долгобичув-Угринів, Будомеж-Грушів, Медика-Шегині, Кросьценко-Смільниця, а також залізничних Гребенне-Рава Руська та Кросьценко-Хирів припинено повністю.

Як повідомили “Новинарні” у пресслужбі польського посольства в Києві, з 15 березня Польща на 10 днів закрила кордони для іноземців, призупинила міжнародні пасажирські авіа- та залізничні перевезення (вантажних перевезень це не стосується).

Громадяни Польщі можуть вільно повернутися додому (в тому числі чартерними авіарейсами), проте після приїзду з-за кордону зобов’язані пройти 14-денний домашній
карантин. Виняток становлять мешканці прикордонних районів, які живуть у Польщі, але щодня працюють у сусідній країні та водії автомобільного транспорту – наприклад, автобусів та маршруток, яким на карантині перебувати не доведеться.

Читайте також:
Коронавірус: між Польщею й Україною припиняється рух поїздів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна