Замість об’єднувати суспільство, йому насаджують російські наративи, – Зеркаль

 

Олена Зеркаль
ексзаступниця міністра закордонних справ, радниця голови правління “Нафтогазу”
(FB)

Сумно, навіть гірше. Замість кропіткої роботи з об’єднання суспільства його продовжують розривати на шматки і послідовно насаджувати наративи російської пропаганди.

Чи свідомо це робиться? Вже зрозуміло, що так. А от у чому сенс цього і які наслідки це матиме для країни?

Звичайно, можна відвернути увагу міжнародного співтовариства від російської агресії, незаконної анексії Криму та окупації частини сходу України, замінити ці дії на “внутрішній конфлікт” і чекати на мир. Але це матиме трагічні наслідки для суспільства та України як держави.

Дуже небезпечним є і намагання створити в суспільстві образ такого собі “опонента миру” з усіх, хто проти втрати суб’єктності України. Водночас, впевнена, що українське суспільство не хоче миру за будь-яку ціну і не збирається жертвувати своїм суверенітетом та свободою.

Тим часом Україна зникає як суб’єкт публічної сфери, що має свою політику, інтереси і порядок денний.

Українці завжди боролися за свободу та гідність, в цьому і полягає головна відмінність між Україною і Росією. У нас різні політичні культури. Саме тому і виникає постійне протистояння дискурсу свободи і дискурсу не-свободи, яке є ціннісним протистоянням двох систем, двох різних способів життя та різних систем, які знаходяться у гострому зіткненні.

Росія – це не проблемний сусід, з яким можна домовитися, “просто переставши стріляти”, а екзистенційний ворог, метою якого є повне знищення Української держави.

Читайте також:
В Україні триває інформоперація з поширення паніки та зневіри, – Супрун

“Якби мене не звільнили, день моєї відставки був би сьогодні”, – Загороднюк про рішення ТКГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.