День добровольця 14 березня в Києві відзначать маршем

 

У суботу, 14 березня, у Києві відзначатимуть День добровольця. Серед анонсованих заходів – і Марш патріотів.

Про це йдеться в анонсі події у фейсбуці.

О 8:15 учасники планують зібратися біля стін Генштабу та взяти участь у церемонії вшанування полеглих воїнів в Залі пам’яті.

Молебень за полеглими запланований о 10:00 на Михайлівській площі, формування колон – 11:00.

“Ми пройдемося через Майдан вулицями Грушевського, Шовковичною, Інститутською, Банковою і Алеєю Небесної Сотні. В рамках заходу ми передамо вимоги до президента України, Кабінету Міністрів, Верховній Раді”, – обіцяють учасники маршу.

Серед вимог, які планують озвучити на марші: протест проти відведення військ, не домовлятися з ворогом за рахунок інтересів України, включити у нормандські перегори питання Криму, не проводити вибори в ОРДЛО, поки Україна не відновить контроль над тимчасово окупованими територіями.

Як відомо, у Україні 14 березня відзначається День українського добровольця.

День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України.

Ця дата вибрана не випадково: 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом.

Читайте також:
Верховна Рада встановила нове свято – День українського добровольця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна