Місія ООН: За три місяці на Донбасі загинули двоє цивільних, 17 поранені

 

За останні три місяці на Сході України двоє цивільних чоловіків загинули, ще 17 осіб поранені.

Як повідомляє “Укрінформ” у четвер, 12 березня, про це заявила голова місії Матільда Богнер під час презентації доповіді щодо ситуації з правами людини в Україні.

“У період із середини листопада 2019 року до середини лютого 2020 року УВКПЛ (Управління Верховного комісара ООН з прав людини, – “Н”) зафіксувало, що двоє цивільних чоловіків загинули, а 17 цивільних осіб поранені (13 чоловіків, 3 жінки та один хлопчик). Це на 55% менше, ніж кількість жертв цивільних за попередні три місяці”, – зазначила Богнер.

При цьому голова місії зазначила, що у 2019 році кількість жертв серед цивільного населення була найнижчою за весь період конфлікту – 27 загиблих та 140 поранених. “Це на 41% менше, ніж у 2018 році, коли загинули 55 осіб і було поранено 226”, – додала вона.

Богнер також наголосила, що з початку конфлікту загальна кількість загиблих серед цивільного населення сягнула 3350 осіб, а понад 7 тисяч зазнали поранення.

Читайте також:
На Донеччині унаслідок обстрілу загинув боєць 131 орб Ілля Пережогін

Фронтові репортери звернулися до ОП за поясненнями щодо ускладнення роботи на передовій. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна