У Косові пройшли спільні навчання українських і угорських миротворців

 

Військовослужбовці українського національного контингенту продовжують вдосконалювати навички і проводять злагодження з представниками інших держав, які входять до складу колективних міжнародних сил безпеки KFOR (Косово, Сербія).

Про це у вівторок, 10 березня, повідомляє АрміяInform.

Під час спільних навчань інженерний підрозділ українського національного контингенту спільно з військовими Угорщини відпрацювали механізм ефективної взаємодії під час забезпечення безперешкодного руху колон автотранспорту в місцях можливого блокування.

Військовики інженерної роти мали виявити і знешкодити вибухові пристрої та усунути перешкоди на шляху руху колони.

За сценарієм навчань особовий склад і техніка колективних міжнародних сил безпеки KFOR висунулись заданим маршрутом.

Умовні мітингувальники, роль яких зіграли українці, спробували блокувати рух колони. Угорські колеги фахово відпрацювали елементи протидії агресивним протестувальникам.

Після цього до штучно створеного завалу висунулись українські сапери зі службовим собакою, аби знайти вибухонебезпечні пристрої та у разі їхнього виявлення – знешкодити.

Шляхопрокладач на базі тягача БАТ-2 зі складу інженерної техніки українського контингенту ліквідував залишки завалу і колона продовжила рух.

Українські військові завдання на навчаннях виконали на “відмінно”.

Читайте також:

У Косові на протесті сербів помітили співробітника спецслужби РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна