Зниження статусу української мови в ОРДО означає план РФ забрати ці території, – Клімкін

 

Українську мову позбавили статусу “державної” на території окупованих районів Донецької області (ОРДО) через плани Росії забрати ці території.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“Так звана “народна рада” так званої “ДНР” прийняла рішення про “зачистку” української мови – вона вже не буде державною. Росія готується забрати ці території незалежно від подальшого статусу і для цього будує російську реальність другого сорту”, – написав Клімкін на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, видача жителям окупованих територій російських паспортів, прийняття рішення про начебто межі так званої “ДНР” у межах Донецької області, “зачистка” свідомості – це все є елементами одного плану. А запропоновані Путіним нові правки до конституції РФ це легітимізують”, – вважає Клімкін.

“Тому будь-яка домовленість з Росією без наших західних партнерів буде сприяти реалізації російського сценарію. А першим пунктом плану буде примус до прямого діалогу з окупаційними адміністраціями РФ. Будь-які міжсобойчики з Росією завжди погано завершуються”, – пише ексглава МЗС.

“Якщо ЄС хоче прогресу по Донбасу – хай туди заходить. Це і буде достойне рішення для тих, хто претендує на лідерство на континенті”, – додав Клімкін.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” визначили російську “єдиною державною” на окупованій Донеччині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна