Новим міністром закордонних справ став Дмитро Кулеба

 

Колишнього віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулебу в середу, 4 березня, призначили на посаду очільника Міністерства закордонних справ.

Як передає “Новинарня“, за це проголосували 288 народних депутатів під час позачергового засідання парламенту.

Дмитро Кулеба народився 19 квітня 1981 року в Сумах. Його батько Іван Кулеба – відомий український дипломат, був заступником глави МЗС України й послом у Єгипті, Чехії та Казахстані.

У 2003 році Дмитро Кулеба закінчив Інститут міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка (за спеціальністю міжнародне право). Там же захистив дисертацію кандидата юридичних наук.

З 2003 року — аташе Служби головного юридичного радника МЗС України.

У 2005-му — третій секретар управління юридичного забезпечення МЗС.

У 2005—2009 рр. — третій (згодом другий), секретар постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні (з питань ОБСЄ).

У 2010—2012 рр. — перший секретар, радник, начальник відділу департаменту секретаріату міністра закордонних справ.

У 2013 році — радник віцепрем’єр-міністра України Костянтина Грищенка з гуманітарних питань.

З 2013 року очолює Фонд культурної дипломатії UART.

Повернувся на роботу в МЗС (за міністра Павла Клімкіна) у червні 2014 року на посаду посла з особливих доручень з питань стратегічних комунікацій.

Відповідав на стратегічні комунікації МЗС та формуванням публічної дипломатії України.

З 9 квітня 2016 року працював постійним представником України в Раді Європи. Ретельно опікувався захистом прав людини в окупованому Росією Криму, залученням Ради Європи до реалізації реформ в Україні та протидією поверненню російської делегації до Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Авторству Кулеби належить книга “Війна за реальність: як перемагати у світі фейків, правд і спільнот”. У ній дипломат поділився думками про те, як тримати інформаційну оборону та перемагати у комунікативній війні.

У грудні 2017-го був визнаний найкращим українським послом за кордоном за результатами опитування Інституту світової політики, в якому взяли участь близько 70 експертів.

Як інформувала “Новинарня“, 4 березня український уряд очолив Денис Шмигаль.

Цього дня Верховна Рада також призначила новий уряд.

Читайте також:
Україна зможе стати членом НАТО і з окупованими територіями, – Кулеба

“Нью-Йорк, з якого видно Горлівку”: віцепрем’єр підтримує перейменування селища на “нулі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна