Український консул у Греції прибув до затриманого екскомбата “Айдару” Мельничука

 

Український консул в Салоніках прибув до поліцейського відділення, де перебуває затриманий екскомандир “Айдару” Сергій Мельничук.

Про це в понеділок, 2 березня, повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, інформує “Укрінформ”.

“Як тільки стало відомо про затримання 1 березня грецькими правоохоронними органами С.Мельничука, одразу на місце події виїхав український консул в Салоніках. З поліцією Греції консулом домовлено про тимчасове тримання затриманого в поліцейському відділені та забезпечення всім необхідним (питна вода та їжа)”, – зазначив Погорельцев.

Він поінформував, що дружина Мельничука разом з малолітньою дитиною розміщені у готелі поблизу місця тримання. Мельничук має можливість користуватися своїм телефоном.

Затриманому надано російськомовного адвоката.

На ранок 2 березня до поліцейського відділення має прибути прокурор з міста Салоніки.

Як повідомляла “Новинарня“, колишній командир батальйону “Айдар” та народний депутат 8 скликання Сергій Мельничук 1 березня заявив у фейсбуці, що його затримали на кордоні з Грецією на вимогу Росії.

За словами Мельничука, його в міжнародний розшук оголосила Росія, а затримали на кордоні Болгарії та Греції.

Читайте також:
Мазур два роки без проблем їздив у Польщу і вважає, що Інтерпол “здався” під тиском Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна