Суховантаж, який “таємно” возить будматеріали з Туреччини до Криму, знову позбавили прапора

 

Морська Адміністрація Камеруну вилучила суховантаж “Анталія” зі своєї юрисдикції, тож тепер судно без права на прапор знаходиться в порту, закритому законною владою.

Так, “Анталія” завантажилась в турецькому порту Мерсін сухими гіпсовими сумішами в біг-бегах загальною вагою 3400 тонн, які доставила в порт Севастополя, захоплений російськими окупантами.

Про це в понеділок, 2 березня, пише інформаційний портал центру “Миротворець”.

Напередодні відомий шипспоттер Yörük Işık виклав фотографії завантаженої “Анталії” на Босфорі.

25 лютого 2020 року судно вийшло в Чорне море і вимкнуло AIS. Це – звичайна модель поведінки порушників, які збираються незаконно відвідати закриті порти Криму.

Перед заходженням “Анталії” в захоплений російськими загарбниками порт Севастополь в роботу веб-камер, розташованих біля Камишової бухти, було здійснено втручання, пишуть журналісти.

Зокрема в одній з них місце, де було видно порт і причал, де розвантажуються судна, було закрито чорним прямокутником, на інших зображення спочатку було закрито картинками, потім одну з камер прибрали, другу розгорнули в інший бік.

За даними центру “Миротворець”, втручання у роботу камер було здійснено для перешкоджання роботі журналістів SeaKrime, до операції долучили навіть ФСБ.

“Однак веб-камери були, звісно, не єдиним каналом інформації групи розслідувачів SeaKrime, з інших надійних джерел нам стало відомо, що судно “Анталія” зайшло в Камишову бухту близько 9-ї години ранку 27.02.2020. Порушника було пришвартовано біля причалу №210″, – повідомляють у “Миротворці”.

28 лютого стало відомо, що Морська Адміністрація Камеруну оперативно позбавила право на прапор порушника “Анталія”, який здійснив суднозаходження в закритий українською владою порт Севастополь.

Як інформувала “Новинарня“, у Босфорі розколовся надвоє турецький суховантаж, який протизаконно ходив в окупований Крим.

Читайте також:
Суховантаж, конфіскований у Танзанії за заходи в Крим, передають ВМС України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна