Назвали ймовірну причину авіакатастрофи, де загинув ексміністр Кутовий

 

Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами оприлюднило звіт, згідно з яким найбільш вірогідною причиною авіакатастрофи, під час якої загинув колишній урядовець Тарас Кутовий, стала втрата пілотом контролю над вертольотом при виконанні маневру після попадання в туман.

Про це у понеділок, 2 березня, передає “Новинарня” з посиланням на звіт, оприлюднений на сайті бюро.

“Найбільш вірогідною причиною катастрофи вертольота стала втрата пілотом контролю над вертольотом при виконанні маневру після попадання в туман. При прийнятті рішення щодо виконання вильоту пілот не досить ретельно проаналізував зональні прогнози для польотів на низьких рівнях”, – йдеться у звіті.

У висновку повідомляється, що експерти бюро встановили: вертоліт не мав жодних неполадок, а причиною авіакатастрофи став людський фактор.

Як інформувала “Новинарня“, 21 жовтня близько 16-ї години на в’їзді в село Тарасенкове Оржицького району Полтавської області на присадибну ділянку одного з господарств упав та загорівся вертоліт.

Пізніше виявилося, що за штурвалом був 43-річний Тарас Кутовий – народний депутат 7-го і 8-го скликань Верховної Ради, міністр аграрної політики і продовольства у період 2016-2018 рр.

Читайте також:
На Сумщині розбився другий літак с/г-авіації за три дні, пілот знову загинув

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна