На Сумщині розбився другий літак с/г-авіації за три дні, пілот знову загинув

 

У Роменському районі Сумської області під час обприскування отрутохімікатами сільгоспугідь розбився легкомоторний літак, пілот загинув.

Як повідомила УНІАН начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області Ельвіра Біганова, інформація про авіакатастрофу надійшла до поліції 15 липня о 21:10.

“Падіння легкомоторного літака «X-32 Бекас» сталося між селами Заруддя та Погожа Криниця Роменського району на полі місцевої агрофірми, що засіяне ячменем. Пілот, 1964 року народження, загинув на місці”, – йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 281 (порушення правил повітряних польотів) Кримінального кодексу України.

Ілюстративне фото

Як повідомила прес-секретар прокурора області Наталія Науменко, попередньо встановлено, що літак здійснював переліт із смт Липова Долина в Роменський район.

“Точне місце призначення та причини падіння літака наразі встановлюються. Хід слідства перебуває на контролі керівництва прокуратури області”, – зазначила Науменко.

За даними ДСНС України, падіння літака сталося в неділю, 15 липня, о 20:07.

Таким чином, на Сумщині відбулися дві авіакатастрофи за три дні.
Як повідомляла “Новинарня“, схожий літак розбився 13 липня поблизу села Миколаївка того ж Роменського району, який обробляв поле кукурудзи. Тоді загинув його 55-річний пілот. Слідчо-оперативна група розглядає дві версії падіння літака – він або зачепився за дроти високовольтної електролінії, або пілот не впорався з керуванням.

Нагадаємо, що також 13 липня розбився вертоліт сільгоспавіації Мі-2 на Чернігівщині з пілотом напідпитку.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна