Глава ПЦУ Епіфаній привітав з ювілеєм Вселенського патріарха Варфоломія

 

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав Вселенського патріарха Варфоломія з 80-річним ювілеєм.

Про це глава ПЦУ написав у соцмережі в суботу, 29 лютого.

“29 лютого – не лише унікальна дата в календарі, бо випадає раз на чотири роки. Цей день знаменний для всього світового православ’я, адже на нього припадає День народження Першого серед Предстоятелів – Вселенського Патріарха Варфоломія. Сьогодні Його Всесвятість відзначає своє 80-річчя”, – написав митрополит Епіфаній.

“Лише Богові та Вашій душі відомо, яким насправді складним є Ваше служіння, яким важким є хрест, покладений на Ваші плечі майже три десятиліття тому. Особливо це видно зараз, коли за Ваші мужні канонічні рішення щодо розв’язання довготривалої церковної проблеми в Україні на Вашу адресу спрямовуються неправдиві звинувачення. У відповідь на це хочу промовити словами з псалма: «Вони проклинають, а Ти благослови. Вони нападають, але нехай будуть посоромлені» (Пс. 108: 28)”, – пише Епіфаній.

Від себе особисто та від Православної церкви України він побажав Вселенському патріарху багатьох і благословенних літ служіння, міцного здоров’я, примноження духовних і тілесних сил та всіх благ від Бога, а також попросив очільника Константинопольського патріархату про молитву за Україну та Помісну Українську православну церкву.

Читайте також:
Зеленський пообіцяв Варфоломію, що держава не втручатиметься у церковні справи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна