На Чернігівщині пам’ятник Леніну продали за ₴375 тисяч

 

Бронзову скульптуру пролетарського вождя Володимира Леніна вагою 5,5 т, яка стояла в місті Сновську Чернігівської області, з другої спроби продали через систему PROZORRO за 375 тис грн.

Про це у четвер, 27 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на пресслужбу Сновської міської ради.

“26 лютого з другої спроби на аукціоні через систему PROZORRO було продано колишній пам’ятник В.І.Леніну, який знаходиться на балансі Сновської міської ради, за 375 104,69 грн. Переможцем, за результатами аукціону, стало ТОВ “РОЗВИТОК-СВ” (м. Запоріжжя)”, – йдеться у повідомленні.

Пам’ятник був демонтований у 2016 році й зберігався на території місцевого ПрАТ “Комунальник”. Перший аукціон з його продажу, що був запланований на 21 жовтня 2019 року, не відбувся через відсутність заявок.

Вдруге скульптуру виставили на торги на початку лютого 2020 року. На неї претендували два товариства з обмеженою відповідальністю. Зараз триває процедура перевірки документів переможця.

Отримані від продажу пам’ятника кошти будуть використані на благоустрій території, де він стояв. Імовірно, там збудують фонтан.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно в Дніпрі демонтували останній настінний барельєф Леніна.

Читайте також:
В окупованій Євпаторії розсипався пам’ятник Леніну. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна