Екснардеп Бобов, який приховував мільйони, заплатить 51 тис. грн штрафу, – САП

 

Вищий антикорупційний суд України виніс рішення у справі про обвинувачення колишнього народного депутата в декларуванні недостовірної інформації.

Про це в четвер, 27 лютого, повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Хоча в САП не вказали прізвища колишнього нардепа, різні ознаки вказують на те, що йдеться про колишнього “регіонала” Геннадія Бобова, який володіє агрохолдингом на Черкащині, а в парламенті VIII скликання входив до групи “Відродження”.

“26 лютого 2020 року під час підготовчого засідання між прокурором САП та обвинуваченим колишнім народним депутатом підписано угоду про визнання винуватості. Вироком Вищого антикорупційного суду затверджено вказану угоду, особу визнано винною за ст. 366-1 КК України та призначено покарання у виді штрафу у сумі 51 тисяча гривень. Крім того, особу позбавлено права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, строком на 1 рік”, – йдеться в повідомленні САП.

За даними Антикорупційної прокуратури, слідство встановило, що в щорічних деклараціях за 2015-2018 роки та у декларації, поданій у серпні 2019 року, перед звільненням із посади народного депутата, Геннадій Бобов не вказав фінансові зобов’язання у 52 мільйони гривень, дороговартісну нерухомість, а також наявність у власності приватного підприємства з часткою у статутному капіталі 98,2%.

Як інформувала “Новинарня“, ще у травні 2017 року стало відомо, що нардеп Бобов під тиском ГПУ доплатив у бюджет 38 млн. грн.

Нагадаємо, журналісти та громадськість підозрюють людей Геннадія Бобова в причетності до вбивства журналіста Василя Сергієнка на Черкащині у квітні 2014 року.

Читайте також:
Луценко заявив, що нардеп Бобов визнав вину і згоден сплатити мільйон доларів боргу. Бобов заперечує

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна