Ветеран УПА із Запоріжжя отримав статус та посвідчення УБД

 

Ветеран УПА Костянтин Сліпецький, що мешкає у селищі Мирне Запорізької області, 26 лютого отримав посвідчення учасника бойових дій.

Документ урочисто вручили представники Міністерства в справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб та Мелітопольського військового комісаріату, повідомляє “Радіо Свобода”.

Робота щодо присвоєння ветерану УПА статусу учасника бойових дій тривала з березня 2018 року.

“Велика подяка, що згадали, а так ворог народу був. В УПА я вступив мені ще 17 років не було. Я в УПА поступив в 1944 році в березні. І так я пробув там до тих пір, поки не окупували все. Нас збиралися вивозити, а німці нас перехопили і забрали до табору. Нас 11 чоловік було: 10 було поранених, а я захворів на тиф. І ось так я остався живим, бо тих розстріляли німці… І так я був у німців у таборі, поки війна скінчилась. Звільнили американці нас. Приїхав додому, а вдома – до тюрми. Дали мені 15 років, але дійшло їм, що я неповнолітній – зменшили до 7 років. Це був Норильськ”, – поділився своєю історією Костянтин Сліпецький.

Привітати ветерана з отриманням статусу учасника бойових дій приїхали мелітопольські та запорізькі ветерани війни на Донбасі, волонтери та місцеві активісти.

Ветеран УПА Костянтин Сліпецький народився 1928 року у Чернівецькій області. У 1944 році вступив до лав куреня УПА “Лугового”.

Термін у таборі відбував до 1952 року.

У 1970-х роках повернувся в Україну та оселився в Мелітопольському районі. У 1991 році був реабілітований як жертва політичних репресій.

Читайте також:
У Криму померла 96-річна зв’язкова УПА Теодозія Кобилянська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна