ССО показали, як комплектується група спецрозвідки при виході на бойове завдання

 

Військовослужбовці Сил спеціальних операцій показали, як група військових комплектується для виконання завдань зі спеціальної розвідки.

Це відбулося під час міжнародної конференції за участю командування ССО України та держав-членів НАТО.

Так, на на базі навчально-тренувального центру ССО пройшли інструкторсько-методичні збори з командирами військових частин Сил спеціальних операцій та їхніми заступниками.

На одній із локацій, де був представлений варіант укомплектування тактичної групи спецоперацій, командир групи Дмитро демонстрував присутнім екіпірування, оснащення та озброєння свого підрозділу.

Він показав, як його група комплектується для виконання завдань зі спеціальної розвідки та зауважив, що це лише один із можливих варіантів.

Фото: пресслужба Міноборони

“Плануючи свої дії, командир сам визначає чисельність, склад, тактику дій групи та матеріальні засоби, необхідні для успішного виконання завдань його підрозділом. Такі збори — це майданчик, де командири можуть обмінятися власним бойовим досвідом та зробити свій внесок у підвищення бойових спроможностей тактичних груп спецоперацій”, – цитує військовослужбовця Дмитра пресцентр українського оборонного відомства.

Під час демонстрації тактичних дій спецгрупи на місцевому полігоні організатори зосередили увагу на вогневому прикритті відходу групи після виконання завдання на території ворога.

“Виконання завдань у районі бойових дій для спецпризначенців — звична справа. Для нас ідеально проведена операція — це коли завдання виконано, а ворог навіть не здогадався про нашу участь. “Тихо прийшов, тихо пішов” — це про нас. Щоб гасло працювало, ми постійно тренуємося, ретельно відпрацьовуємо кожен елемент. Плануючи операцію, враховуємо кожну найменшу дрібницю, усі ризики. Однак, не слід виключати можливість, коли раптом щось піде не так. Саме для цього і відпрацьовуємо вогневе прикриття відходу групи з ворожої території”, – ділиться міркуванням командир підрозділу Владислав.

Читайте також:
ССО разом з НАТО вперше провели в Україні міжнародний форум: про що говорили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.