ССО разом з НАТО вперше провели в Україні міжнародний форум: про що говорили

 

Уперше в Україні відбувся міжнародний Форум керівного складу Сил спеціальних операцій України та країн Північноатлантичного Альянсу.

Про це в понеділок, 24 лютого, інформує пресслужба Командування Сил спецоперацій ЗСУ.

Зазначається, що з української сторони були присутні керівний склад Командування ССО, командири військових частин та головні старшини.

Країни-партнери представляли: 

  • командувач Штабу спеціальних операцій НАТО;
  • командувачі Сил спеціальних операцій ЗС США в Європі;
  • Литовської Республіки;
  • Республіки Польща;
  • Королівства Данії та їх головні старшини.
  • заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗС Королівства Великобританія;
  • командир міжнародного спеціального тренувального центру, представник Командування спеціальних операцій Республіки Греція,
  • представник від морського тренувального центру США (NAVSCIATTS);
  • представники від Канади та Естонії.

Фото: пресслужба Командування Сил спецоперацій ЗСУ

Головна мета проведення форуму: визначення основних напрямків трансформації, розвитку та застосування підрозділів спеціальних операцій та обмін досвідом з визначених питань.

“Протягом декількох днів учасники активно працювали в синдикатах, панельних дискусіях задля узгодження плану підготовки на 2021-2022 роки та подальшого розвитку ССО ЗС України до 2025 року”, – йдеться у повідомленні.

Фото: пресслужба Командування Сил спецоперацій ЗСУ

Речники ССО акцентували, що в ході Форуму іноземним партнерам було продемонстровано еволюцію розвитку нормативно-правової бази, форм і способів застосування підрозділів, удосконалення озброєння та екіпірування Сил спеціальних операцій ЗС України, а також перспективні зразки продукції вітчизняного виробництва.

“Результатом проведення Форуму було вироблення спільного бачення щодо розвитку системи управління, підготовки та застосування підрозділів Сил спеціальних операцій ЗС України. Також були визначені наступні кроки щодо подальшої сертифікації українських підрозділів ССО до відповідних стандартів Альянсу”, – резюмують в пресслужбі КССО.

Як інформувала “Новинарня“, українські ССО отримали від американських колег наметовий комлекс “Аляска”.

Читайте також:
ССОлідний рік: Сили спецоперацій підсумували 2019-й у відео на музику Riffmaster’а

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна