США продовжили санкції проти Росії за Крим і ввели нові – за зброю

 

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп продовжив на рік дію санкцій США проти Росії за незаконну анексію Криму.

Відповідне повідомлення розміщене на сайті Білого дому 25 лютого.

“Дії та політика, що розглядаються в цих розпорядженнях, як і раніше, становлять надзвичайну загрозу національній безпеці і зовнішній політиці Сполучених Штатів”, – йдеться в заяві.

Під обмежувальні заходи потрапляють російські банки й компанії, великі підприємці, високопосадові особи РФ та члени уряду колишнього президента України Віктора Януковича.

Санкції вперше були введені адміністрацією Барака Обама у 2014 році для захисту територіальної цілісності України і відтоді продовжуються щорічно.

Крім того, Вашингтон додатково наклав санкції на 13 іноземних компаній та фізичних осіб у Китаї, Іраку, Росії та Туреччині згідно із законом про нерозповсюдження зброї масового знищення або крилатих чи балістичних ракетних систем в Ірані, Північній Кореї та Сирії (INKSNA).

Цей крок передбачає, зокрема, нові санкції проти п’яти юридичних та фізичних осіб у Китаї та Туреччині за підтримку ракетної програми Ірану, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на пресреліз Держдепартаменту США від 25 лютого.

Санкції означають обмеження щодо державних закупівель у США, допомоги уряду США та експорту.

У документі не вказано, які саме російські компанії або фізособи потрапили під санкції. Вказані лише п’ять компаній та осіб у Китаї й Туреччині.

“Запровадження цих заходів підкреслює, що ракетна програма Ірану залишається значною проблемою щодо поширення. Накладення санкцій проти цих іноземних структур узгоджується з нашими зусиллями щодо використання всіх доступних заходів, щоб запобігти Ірану в просуванні своїх ракетних можливостей”, – йдеться в заяві Держдепу.

Читайте також:
США запровадили санкції проти трьох оборонних підприємств Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна