На Львівщині утилізували 14 тонн підробленого алкоголю. ВІДЕО

 

Уперше в історії України в місті Винники, що поблизу Львова, відбулася найбільша публічна утилізація підроблених алкогольних напоїв.

Про це в середу, 26 лютого, інформує пресслужба Кабміну.

“На спеціалізованому підприємстві знищено майже 14 тонн або понад 37 тисяч пляшок алкоголю вартістю близько 4 млн гривень”, – йдеться у повідомленні.

Напої були вилучені в межах виконавчого провадження про конфіскацію незаконно виготовлених алкогольних напоїв, які не відповідають вимогам ДСТУ та обклеєні марками акцизного податку, що не відповідають встановленому зразку. Йдеться про підроблену горілку марок “Чарка золота”, “Чарка срібна”, “Золота пшеничка”, “Лісова пісня”, “Велика княгиня Ольга”, “Великий князь Мономах”, “Синяя лошадь”, “Будьмо”, “Забава”, “Рідна столиця”, “Максимум”.

Горілку службові особи одного із ТОВ зберігали в складському приміщенні з метою збуту.

“Як ми і обіцяли, конфісковані підакцизні товари більше не потраплятимуть повторно на ринок. Завдяки удосконаленню законодавства порядок утилізації цих товарів став абсолютно прозорим та зрозумілим. Сьогодні ми знищуємо майже 14 тонн конфіскованих алкогольних напоїв, які були виготовлені незаконно. Це найбільша в історії України публічна утилізація алкоголю. Невідомо, які наслідки мало б потрапляння такого “самопалу” на прилавки магазинів. Ми забезпечимо знищення цієї продукції, всі дії будуть задокументовані та зафіксовані на відео, щоб ні в кого не виникло сумнівів стосовно долі цього конфіскату”, – заявив міністр юстиції Денис Малюська.

Читайте також:
На Львівщині у військовій частині “утилізовували надлишкове майно”: палили каремати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна